Meer

Job Cohen op bezoek in Haarlem

Vrijdag 25 november bracht PvdA-leider Job Cohen een bezoek aan zijn geboortestad Haarlem. Wij lieten hem tijdens dit bezoek kennismaken met een aantal initiatieven voor sociale buurtverbetering in het Rozenprieel en Schalkwijk. Aansluitend vond er een politiek café over de gevolgen van de landelijke bezuinigingen voor Haarlem plaats in het Noord-Hollands Archief.

Het bezoek begon in de Hannie Schaftschool. Met de Haarlemse fractie waren wij hier al eens op bezoek geweest (zie een eerdere blog). Wij waren toen zo onder de indruk van hoe deze school een slecht imago en een teruglopend aantal leerlingen heeft weten te veranderen in een succesverhaal, dat wij dit ook graag aan Cohen wilden laten zien. Hij kreeg een rondleiding, beantwoorde vragen van schoolkinderen en ging in gesprek met ouders, leraren en buurtbewoners. 

Daarna bezochten we met Cohen Meerwijk in Schalkwijk. Hier stonden onder meer De Kas (een centrum voor buurtbewoners voor leren en ondernemen), moedercentrum De Mallemolen en gesprekken met de buurtvaders en scouting De Brug op het programma. Allemaal voorbeelden van hoe buurtbewoners zelf samenwerken aan een betere en socialere wijk. Ook werd Cohen geïnterviewd door jongeren van Stichting STAD.

Tijdens het afsluitende politiek café gingen Job Cohen, wethouder Jan Nieuwenburg en fractievoorzitter Joyce Langenacker in gesprek over de gevolgen van de landelijke bezuinigingen voor Haarlem. Cohen zei daarbij onder de indruk te zijn van wat hij in Haarlem had gezien. “Ik heb vandaag in Haarlem hele goede voorbeelden gezien van hoe je in economisch moeilijke tijden de boel bij elkaar kan houden. Die neem ik mee naar Den Haag.”

Bekijk hieronder het interview dat de jongeren van Stichting Stad hadden met Job Cohen:

Nog geen reacties.

Geef een reactie