Meer

Haarlems Dagblad: PvdA bezorgd over verkoop huurwoningen

Donderdag 5 januari schrijft het Haarlems Dagblad over onze raadsvragen over de verkoop van sociale huurwoningen in Haarlem (zie een eerdere blog). Wij stelden vragen omdat wij bezorgd zijn over de gevolgen van de verkoopplannen van de corporaties en de kabinetsplannen om corporaties te verplichten veel van hun woningen te koop aan te bieden. Je kunt het artikel van het Haarlems Dagblad hier lezen.

Haarlems Dagblad, 5 januari 2012:

PvdA bezorgd over verkoop huurwoningen

Door Ivo Laan

HAARLEM – De PvdA in Haarlem maakt zich zorgen over de verkoop van huurwoningen door woningcorporaties. Hierdoor dreigt het afgesproken aantal van 18.000 sociale huurwoningen in gevaar te komen, als de kabinetsplannen doorgaan.

Het kabinet wil namelijk dat corporaties 75 procent van hun woningbezit te koop aanbieden aan huurders die er al langer dan een jaar wonen. Het minimale aantal van 18.000 sociale huurwoningen is afgesproken in het coalitieakkoord en is vastgelegd in een woonvisie van de gemeenteraad.

Hoewel directeur Grischa Lowinsky van woningcorporatie Elan Wonen onlangs nog in deze krant zei dat de verkoop van huurwoningen helemaal niet stormloopt, vindt de Haarlemse PvdA dat woningen van corporaties nu al ‘in rap tempo’ worden verkocht.

De PvdA is bang dat vooral huizen in relatief dure wijken als Zuidwest, Zuiderpolder, het centrum en delen van Haarlem-Noord worden verkocht. De socialisten vinden dat er in alle Haarlemse wijken voldoende sociale huurwoningen moeten blijven. Als corporaties het grootste gedeelte van hun woningbezit moeten aanbieden voor verkoop, vreest de partij het aantal van 18.000 niet meer te halen. Door de economische crisis worden ook weinig huizen bijgebouwd.

Bovendien zorgt het verkopen van de huurwoningen voor een verslechtering van de huizenmarkt die al is stilgevallen, vindt de PvdA die van het college wil weten in welke wijken de meeste woningen worden verkocht door corporaties.

Eén reactie op Haarlems Dagblad: PvdA bezorgd over verkoop huurwoningen

  1. loek 10 februari 2013 at 22:32 #

    kijk bij oost indische vaartje. T Slot
    rollandslaan.rollandspad. Lambrecht van dalenlaan.Hospeslaan. Hendrik Roozenlaan.De Hoop Rolland.Rolland.Gerrit Barthomeuslaan.verkoop Rollandslaan http://www.noord-hollandsarchief.nl/kranten/

Geef een reactie