Meer

Nebahat Albayrak in Haarlem

Gisteravond bezocht PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) op uitnodiging van de Haarlemse PvdA onze stad. Eerst bezocht zij Stem in de Stad, waar samen met Haarlemse raadsleden en bestuursleden van de PvdA de maaltijd werd gebruikt. Daarna was er een drukbezocht debat over het immigratiebeleid in Grandcafé Brinkmann. Ik was samen met mijn fractiegenoot Helga Koper vanuit de fractie betrokken bij de organisatie van dit bezoek.

Het bezoek van Albayrak aan Haarlem stond geheel in het teken van het immigratiebeleid. Dit is één van de onderwerpen die zij als staatssecretaris behandelt, naast onder meer TBS en gevangenissen. Het bezoek begon om 18:00 uur bij Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt. Deze organisatie voert namens de gemeente de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen uit. Ook is zij betrokken bij de uitvoering van het generaal pardon en heeft zij, via haar werk voor dak- en thuislozen en andere mensen aan de onderkant van de maatschappij, veel te maken met illegalen.

Nebahat Albayrak

 

Een aantal asielzoekers die bij Stem in de Stad in de opvang zitten hadden een heerlijke maaltijd gekookt. Onder de maaltijd sprak Albayrak met mensen van Stem in de Stad en met lokale PvdA-ers over onder meer het generaal pardon en de positie van illegalen in de stad. Met name de positie van deze laatste groep is in Haarlem zorgelijk. Er ontstaat steeds meer een sociale onderklasse van illegalen in de steden, die van geen enkele voorziening gebruik kunnen maken, vaak dakloos zijn of met z’n tienen ergens illegaal in een zolderkamertje wonen en vaak de kleine criminaliteit als enige weg zien om aan geld te komen. Albayrak zei voor deze groep de succesvolle aanpak voor Nederlandse draaideurcriminelen te willen gebruiken, waarbij na enkele vergrijpen een langere celstraf mogelijk is. Tot nu toe is die regeling nog niet toepasbaar voor illegalen.

Na het bezoek aan Stem in de Stad volgde er nog een openbaar debat in Grandcafé Brinkmann. In een bomvolle en bloedhete zaal (volgens het Haarlems Dagblad ca. 120 bezoekers) gingen we daar met elkaar en met Albayrak in debat over onder meer huwelijksmigratie, het uitzetten van criminele vreemdelingen en de opvang van uitgeprocedeerden en illegalen.

Ik ben een groot fan van Albayrak. Als kamerlid deed ze het al erg goed, en ook als staatssecretaris is ze zeer succesvol. Zo zorgde ze er al tijdens de eerste honderd dagen van dit kabinet voor dat het generaal pardon er kwam. Een jaar later hebben al 27.500 pardonners hun verblijfsvergunning gekregen. Ook gisteren bleek weer dat Albayrak naast een betrokken politica ook een goed debater is. Veel aanwezigen (ook niet-Pvda-ers) waren erg onder de indruk van haar optreden. Van mij had ze zo de nieuwe fractievoorzitter mogen worden!

Eén reactie op Nebahat Albayrak in Haarlem

  1. Marinus 6 februari 2009 at 12:55 #

    En ik ben dan weer zo bot om te zeggen dat Albayrak me niet interesseert, behalve dan dat ik het een aantrekkelijke vrouw vindt :)

    Meer leuke vrouwen in de politiek, dat is mijn politieke standpunt. Erika Terpstra is weer een hele lieve vrouw met een goede uitstraling, alleen.. , je begrijpt me wel.

    Albayrak.. She’s sexy!

Geef een reactie