Meer

Keuzes voor de toekomst

Dinsdag 10 april heeft PvdA-leider Diederik Samsom in Den Haag de keuzes van de PvdA voor de toekomst van Nederland gepresenteerd. Keuzes die een antwoord bieden op de economische crisis, de vastgelopen woningmarkt en een toenemende werkloosheid. Keuzes die VVD, CDA en PVV in het Catshuis maar niet kunnen maken.

Waar het kabinet vooral lijkt te gaan kiezen voor kille bezuinigingen, kiest de PvdA voor eerlijk delen, kansen bieden en vooruitgang creëren. Voor echte hervormingen in plaats van de botte hakbijl van Mark Rutte. De keuzes van de PvdA bieden een echt alternatief voor de woningmarkt, de arbeidsmarkt, het onderwijs, de zorg, een duurzame energievoorziening en veiligheid. Mensen moeten weer grip krijgen op hun baan, de school van de kinderen, het ziekenhuis, hun woning en de veiligheid op straat. Hiermee wil Diederik Samsom Nederland weer zijn vertrouwen, zijn optimisme en onderlinge verbondenheid teruggeven.

Maar vooral keert de PvdA met deze keuzes terug waar de partij thuishoort: een progressieve en moderne partij met de beste antwoorden op de vragen van nu en straks. Een partij die moeilijke discussies over hypotheekrenteaftrek, ontslagrecht en eigen bijdrage in de zorg niet uit de weg gaat, maar daarbij wel steeds kiest voor een eerlijke en sociale oplossing. Een partij die niet alleen wil houden wat we hebben, maar blijft streven naar verandering. Een koers die ik de afgelopen jaren soms wel een beetje heb gemist (zie o.a. deze blog), maar waarvan ik ontzettend blij ben dat we die met Diederik Samsom weer hebben teruggevonden.

Lees hier de keuzes voor de toekomst van de PvdA en bekijk hieronder de speech van Diederik Samsom bij de presentatie van deze keuzes.

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie