Meer

Bevrijdingspop blijft in de Hout

Het is de bedoeling dat Bevrijdingspop ook de komende jaren in en rond de Haarlemmerhout plaats blijft vinden. Dat heeft het College van B&W donderdag 19 april duidelijk uitgesproken in de Haarlemse gemeenteraad. Het College kreeg daarbij steun van een ruime meerderheid van de gemeenteraad, waaronder de PvdA. Alleen CDA, D66, Actiepartij en Ouderenpartij stemden voor moties die vroegen om een onderzoek naar een alternatieve locatie.

Afgelopen jaren bleek dat de bomen en het gras in de Hout en het Frederikspark schade ondervinden van de festivals die er jaarlijks worden gehouden: het Houtfestival en Bevrijdingspop. Afgelopen jaar is dan ook onderzocht hoe daar iets aan gedaan kan worden. Eén van de mogelijkheden was verplaatsing van Bevrijdingspop naar een andere locatie. De PvdA is daar niet voor. Stadsparken zijn er voor alle Haarlemmers en dit soort festivals passen daar goed bij. Bovendien vinden wij dat Bevrijdingspop in de buurt van de binnenstad moet worden gehouden en niet verplaatst moet worden naar bijvoorbeeld de Waarderpolder.

Wel zijn er extra maatregelen nodig om het monumentale park beter te beschermen tijdens de festivals. Die kosten geld en een deel daarvan zal door de organisatie van beide festivals betaald moeten worden. De gemeente gaat komende tijd met de beide festivals in gesprek over hoe dit zo goed mogelijk geregeld kan worden. Uitgangspunt voor de PvdA is daarbij wel dat beide festivals gratis toegankelijk moeten blijven.

Het beste zou zijn als de vele bezoekers die elk jaar genieten van Bevrijdingspop zelf een vrijwillige bijdrage zouden geven aan het festival. Dat kan nu al. Voor een tientje per jaar kun je ‘Vriendje voor een Tientje’ worden. Op die manier steun je Bevrijdingspop in economisch lastige tijden. Ik heb me inmiddels aangemeld, doe jij ook mee? Kijk hier voor meer informatie.

Nog geen reacties.

Geef een reactie