Meer

Muziek aan de Muur

Als gemeenteraadslid word je af en toe gevraagd om deel te nemen aan een jury voor een cultureel of sportief evenement of een bepaalde prijs. Zo was ik zaterdag 28 april jurylid bij Muziek aan de Muur, een cultuureducatieproject voor kinderen van 6 tot 16 jaar van harmonie De Spaarnebazuin. De deelnemende kinderen zetten onder begeleiding van een professionele kunstenaar een muziekstuk om in een abstract schilderij. Tijdens het concert werden deze schilderijen getoond tijdens het bijbehorende muziekstuk. Aan collega-jurylid Hans Brings en mij de lastige taak om het mooiste schilderij aan te wijzen.

De PvdA vindt het belangrijk dat cultuur niet alleen plaatsvindt in de professionele podia en musea, maar ook in de wijken. Ook vinden wij het belangrijk dat kinderen en jongeren in aanraking kunnen komen met cultuur. Dit project van De Spaarnebazuin is daar een goed voorbeeld van. Op drie verschillende plekken in de stad wordt Muziek aan de Muur middenin de wijk georganiseerd. Kinderen die anders misschien helemaal niet naar een concert toe zouden gaan worden aangemoedigd  goed naar de muziek te luisteren en er iets creatiefs mee te doen in de vorm van een schilderij. Een mooi initiatief, dat navolging verdient.

Nog geen reacties.

Geef een reactie