Meer

Lokaal Bestuur: Initiatief van de Maand

In de rubriek ‘Initiatief van de Maand’ schrijft het blad Lokaal Bestuur (het blad van de PvdA-vereniging van lokale bestuurders CLB) deze maand over ons initiatiefvoorstel jongerentoerisme van een jaar geleden.

Lokaal Bestuur, mei 2008:

Initiatief van de Maand
Haarlem wil jonge toeristen trekken

De Haarlemse PvdA wil de stad aantrekkelijker maken voor jonge toeristen. Ze heeft daartoe een initiatiefvoorstel ingediend, dat door de gemeenteraad is aangenomen, meldt PvdA-raadslid Jeroen Fritz. Hij deed het voorstel samen met twee andere jonge fractiegenoten, Helga Koper en Moussa Aynan.

De PvdA denkt aan drie dingen: een informatiepunt voor jonge toeristen, een stadscamping en een budgethotel in de omgeving van de binnenstad.

Het aantrekkelijker maken van Haarlem voor jongeren is één van de speerpunten van de PvdA-fractie deze raadsperiode. Jongeren moeten in de stad goed onderwijs krijgen, prettig en betaalbaar kunnen wonen en een stageplek of baan kunnen vinden. Alleen op die manier kunnen (talentvolle) jongeren voor de stad behouden blijven en kan voorkomen worden dat Haarlem teveel vergrijst. Daarvoor is ook een goede sfeer in de stad van groot belang. Jongeren wonen graag in een levendige en bruisende stad, waar altijd iets te doen is.

Daarnaast vindt de PvdA dat Haarlem ook een gastvrije stad moet zijn voor jongeren van buiten Haarlem. Voor jongeren uit andere steden die een avond komen stappen of een dagje komen winkelen, maar ook voor jonge toeristen uit het buitenland. Hun aanwezigheid kan bovendien de levendige en bruisende sfeer in de stad versterken, waardoor jongeren beter aan de stad kunnen worden gebonden. Uit een onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) bleek dat vooral jonge toeristen de weg naar Haarlem nog onvoldoende weten te vinden.

Eén reactie op Lokaal Bestuur: Initiatief van de Maand

  1. http://domki-edmar.pl/ 10 april 2013 at 04:45 #

    Good day! I simply wish to give an enormous thumbs up for the good data you’ve here on this post. I will probably be coming back to your blog for extra soon.

Geef een reactie