Meer

Wethouder Pieter Heiliegers afgetreden

Wethouder Pieter Heiliegers (VVD) van financiën, bedrijfsvoering en cultuur heeft donderdag 28 juni tijdens de vergadering van de Haarlemse gemeenteraad zijn aftreden aangekondigd. Hij deed dit aan het begin van het raadsdebat over het kritische onderzoeksrapport van de Rekenkamercommissie (RKC) over stadskantoor Zijlpoort.

De RKC oordeelt hard over het steeds duurder wordende project Zijlpoort, waarbij de kosten en de risico’s te optimistisch zijn ingeschat. Hoewel het grootste deel van de kritiek in het RKC-rapport gaat over de voorganger van Pieter Heiliegers, de inmiddels overleden VVD-er Chris van Velzen, is de RKC ook kritisch over de informatievoorziening aan de gemeenteraad tijdens deze collegeperiode. Verschillende fracties, waaronder ook de PvdA, zijn hier kritisch over.

Het aftreden van Pieter is een dapper besluit. Hij neemt daarmee verantwoordelijkheid voor de gebrekkige informatievoorziening aan de raad. Een besluit dat respect verdient. Het is jammer afscheid te moeten nemen van een wethouder waarmee de samenwerking altijd heel prettig was en die zich twee jaar lang met veel passie heeft ingezet voor onder meer de cultuur in onze stad, maar ik kan me goed voorstellen dat hij tot dit besluit is gekomen. Politiek is soms een heel hard vak.

Morgen op deze website een uitgebreidere blog over het debat in de gemeenteraad over het RKC-rapport Zijlpoort, waarover ik namens de PvdA vanavond het woord heb gevoerd.

Eén reactie op Wethouder Pieter Heiliegers afgetreden

  1. Guus Dekker 1 juli 2012 at 11:39 #

    Een respectabel besluit van de wethouder, maar hij had er ook wel een enorm potje van gemaakt.

    Mvg, Guus

Geef een reactie