Meer

Jetta Klijnsma: “Einde aan kaalslag cultuur”

De PvdA wil een einde maken aan de kille kaalslag in de cultuurwereld. Dat zei Jetta Klijnsma, de running mate van Diederik Samsom, maandag 10 september tijdens een door de PvdA georganiseerd cultuurdebat in Haarlem. In de Toneelschuur ging zij in gesprek met jonge talenten in de kunstwereld en instellingen die zich bezighouden met cultuureducatie.

De afgelopen jaren hebben VVD, CDA en PVV met hun kille bezuinigingsagenda gezorgd voor een kaalslag in de cultuurwereld. Ook in Haarlem heeft dat er hard ingehakt. Zo verdwijnt Holland Symfonia uit onze stad en kon Toneelschuur Producties alleen door een reddingspoging vanuit de gemeenteraad overeind worden gehouden. Zeker in een stad als Haarlem, waar bijna één op de vijf banen onderdeel is van de creatieve sector, komt dit keihard aan.

Klijnsma gaf aan dat ook bij de PvdA de bomen niet tot in de hemel groeien en dat dus niet alle bezuinigingen van het vorige kabinet meteen kunnen worden teruggedraaid. Maar in het verkiezingsprogramma trekt de PvdA wel extra geld uit om de ergste kaalslag ongedaan te maken. Als de PvdA sterk genoeg wordt, wil Klijnsma meteen na de verkiezingen in overleg met de cultuursector daar een meerderheid voor zoeken in de Tweede Kamer. De PvdA geeft daarbij prioriteit aan cultuureducatie en talentontwikkeling. Voorbeelden daarvan zijn het Jeugdcultuurfonds en productiehuizen als de Toneelschuur, die volgens Klijnsma op de steun van de PvdA kunnen rekenen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie