Meer

Zuid-Kennemerland bouwt ook sociaal

Niet alleen de bouw van middeldure woningen en starterswoningen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle gemeenten in de regio Zuid-Kennemerland, maar ook de sociale woningbouw. De Haarlemse gemeenteraad heeft donderdag 1 november de motie ‘Zuid-Kennemerland bouwt ook sociaal’ van de PvdA aangenomen die dat uitspreekt. Deze motie heb ik ingediend samen met GroenLinks, SP, SociaalLokaal, Ouderenpartij Haarlem en de Actiepartij. Ook het CDA stemde voor.

Donderdag 1 november stelde de gemeenteraad de Intergemeentelijke Structuurscan Zuid-Kennemerland vast (lees meer hierover in een eerdere blog). Hierin worden wel starterswoningen en middeldure appartementen en eengezinswoningen als gezamenlijke verantwoordelijkheid benoemd, maar ontbreekt sociale woningbouw. En juist bij sociale woningbouw is wat meer regionale ambitie hard nodig, want een aantal gemeenten in onze regio bouwen nauwelijks betaalbaar. Het komt nu bijna alleen op Haarlem aan.

De motie vraagt ook sociale woningbouw als gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle gemeenten te benoemen in de Structuurscan. Naast deze motie diende de PvdA ook een motie in die vraagt om de “Binnenboog” (verbinding A208-A9) op te nemen in de scan en stemde de PvdA voor een amendement van de VVD dat uitspreekt dat verdichting niet ten koste mag gaan van de ruimtelijke kwaliteit.

Eén reactie op Zuid-Kennemerland bouwt ook sociaal

  1. loek 10 februari 2013 at 22:37 #

    kijk bij oost indische vaartje. T Slot
    rollandslaan.rollandspad. Lambrecht van dalenlaan.Hospeslaan. Hendrik Roozenlaan.De Hoop Rolland.Rolland.Gerrit Barthomeuslaan.verkoop Rollandslaan http://www.noord-hollandsarchief.nl/kranten/

    hoe zit het daar nu na de verkoop grond tussen Rolandslaan 57 en 65 waar de bewoners daar recht van over pad over hebben.er staat daar een stroomhuis Rollandslaan 59 Liander vroeger was het daar Rolland overveen bloemendaal ze vestigen daar Erfdienstbaarheid door de Poort ten noorden en ten Westen van het verkochten Perceel onder vermeld Nommer Akte 1220-88 en 1202-85.Hoe zit het daar Nu na de Grond verkoop daar.???????????????????????????

Geef een reactie