Meer

Ruimte Regeerakkoord voor lokaal maatwerk coffeeshops

De PvdA heeft burgemeester Bernt Schneiders opgeroepen gebruik te maken van de ruimte die het Regeerakkoord biedt voor lokaal maatwerk in het coffeeshopbeleid. Tijdens de behandeling van de Begroting bood de PvdA de burgemeester namens de Haarlemse coffeeshophouders het eerste exemplaar aan van een poster over het nieuwe Haarlemse keurmerk voor coffeeshops.

Onlangs besloot de gemeenteraad tot het instellen van een keurmerk voor coffeeshops (zie een eerdere blog). Coffeeshops die een veilig en verantwoord verkoopbeleid voeren, door de Bibobscreening zijn gekomen, klanten goed voorlichten en de regels uit het gemeentelijke drugsbeleid serieus nemen komen in aanmerking voor dit keurmerk. Er komt een speciale voorlichtingsfolder voor klanten, in de coffeeshops komen posters te hangen met de huisregels en er zal met een kleurcode de sterkte van producten worden aangegeven. Coffeeshops die een keurmerk hebben komen bij kleine overtredingen in aanmerking voor een milder sanctieregime.

In het Regeerakkoord staat het volgende over coffeeshops: “De wietpas vervalt, maar de toegang tot coffeeshops blijft voorbehouden aan ingezetenen die een identiteitsbewijs of verblijfsvergunning, samen met een uittreksel uit het bevolkingsregister kunnen tonen. De handhaving van dit ingezetenencriterium geschiedt in overleg met betrokken gemeenten en zonodig gefaseerd, waarbij wordt aangesloten bij het lokale coffeeshop- en veiligheidsbeleid zodat er sprake is van lokaal maatwerk.”

Wij willen dat Haarlem gebruik maakt van deze passage om het ingezetencriterium niet te handhaven. Wij hebben in Haarlem namelijk al een beter alternatief voor een verantwoord softdrugsbeleid: het keurmerk voor coffeeshops. Burgemeester Van der Laan van Amsterdam heeft inmiddels ook al aangekondigd gebruik te zullen maken van deze ruimte uit het Regeerakkoord om toeristen te blijven toelaten tot coffeeshops. Wij vragen onze burgemeester dit voorbeeld te volgen.

7 reacties op Ruimte Regeerakkoord voor lokaal maatwerk coffeeshops

 1. nol van schaik 9 november 2012 at 19:53 #

  Goed gesproken, Jeroen. Het verplicht laten weigeren van niet-ingezetenen bij coffeeshops zou tot veel conflicten kunnen leiden. Daar zitten we in Haarlem niet op te wachten.

 2. Gerri 21 januari 2016 at 06:31 #

  Help, I’ve been informed and I can’t become igrnoant.

 3. http://www.soulduster.com/ 13 mei 2016 at 02:34 #

  Thanksgiving was good, I hope your was just as good. Today was even better 'cause all I did was enjoy the company of family and friends and my sweet lady friend. I love Thanksgiving the most, of all other Holidays.God bless everything you and I both are thankful for.

 4. car insurance quotes 5 juni 2016 at 06:02 #

  Marta, dependiendo del grado de celulitis se diagnosticará una o varias terapias, aceptamos tarjetas de crédito. Contactare con nosotros al 0810-122-3388 así una asesora te comenta el tratamiento y precios, saludos.

 5. http://www./ 12 juli 2016 at 11:50 #

  bonjour article intéressant mais pour moi maintenant je trouve cela difficile de trouver du bon pain comme je l’aime ce n’est pas très évident heureusement j’ai trouver une boulangerie qui fait vraiment du très bon pain

 6. http://www./ 12 juli 2016 at 18:07 #

  Hey, I like this. I have so many plans, wishes, etc. for myself, my family and for my significant other. I might scribble something on my site.:)Btw, you tagged me in two of your blog posts (or was it 3?), I haven’t started doing that too. Sorry.rheas last blog post..

 7. wie teuer sind autoversicherungen 22 oktober 2016 at 16:54 #

  It’s a relief to find someone who can explain things so well

Geef een reactie