Meer

Ahmed Marcouch eert Haarlemse helden in Parkwijk

Vrijdag 7 december bracht PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch een bezoek aan Haarlem. Het eerste deel van zijn bezoek stond in het teken van zijn portefeuille als kamerlid: een werkbezoek aan OM, politie en reclassering in onze stad. De dag werd ‘s middags afgesloten samen met de Haarlemse PvdA in Parkwijk. Daar spraken we over veiligheid en eerden we een aantal Haarlemse helden: vrijwilligers die zich inzetten voor deze wijk.

Wat kunnen we doen aan woninginbraken, overlast en jeugdcriminaliteit in wijken als Schalkwijk en Haarlem-Oost? Hoe verhogen we de pakkans voor criminelen? Hoe houden we als gemeenteraad grip op het werk van de politie? En hoe kunnen we bewoners meer betrekken bij de veiligheid in hun eigen buurt? Dat soort vragen kwamen aan de orde tijdens een gesprek van de Haarlemse PvdA-fractie en een paar leden van onze projectgroep Veiligheid met Marcouch. Een insprirerend gesprek, waar wij tal van ideeën hebben opgedaan om de Haarlemse wijken nog wat veiliger te maken.

Aansluitend ging Marcouch in de brede school Parkrijk in gesprek met ongeveer vijftig vrijwilligers die zich inzetten voor Parkwijk. 7 december is namelijk Vrijwilligersdag en de PvdA wilde met deze bijeenkomst deze vrijwilligers eens extra in het zonnetje zetten. Aanwezig waren vrijwilligers van onder meer Stichting Ontmoet Elkaar in Parkwijk, het Moedercentrum, het Vadercentrum, de wijkraad, Stichting De Toekomst, het 5e Kwartier, de bibliotheek, sportclubs en het Reinaldahuis. Allemaal mensen die zich dag in dag uit inzetten voor de leefbaarheid en cohesie in deze wijk. Marcouch bedankte hen met een speciaal PvdA-taartje.

‘Samen maken we Haarlem’ was de slogan waarmee de PvdA Haarlem in 2010 campagne voerde voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee wilden we duidelijk maken dat de gemeente het niet alleen kan. Als we Haarlem socialer, leefbaarder en veiliger willen maken, hebben we dit soort vrijwilligers keihard nodig. Gelukkig zijn er in Haarlem heel veel mensen die daar graag bij helpen. Niet alleen in Parkwijk, maar overal in de stad. Zij zijn de onmisbare helden van onze samenleving, zoals onze partijvoorzitter Hans Spekman gisteren schreef op de landelijke PvdA-site. Hen zetten wij als PvdA graag in het zonnetje.

2 reacties op Ahmed Marcouch eert Haarlemse helden in Parkwijk

 1. E.Hein 8 december 2012 at 12:25 #

  Mooi verhaal maar mis iets:wijkraad!!!!
  Zijn ook vrijwilligers en misschien zijn er nog meer???

 2. Jeroen Fritz 9 december 2012 at 16:09 #

  Hoi Edwin,

  De wijkraad staat er toch echt tussen hoor: “Aanwezig waren vrijwilligers van onder meer Stichting Ontmoet Elkaar in Parkwijk, het Moedercentrum, het Vadercentrum, de wijkraad, Stichting De Toekomst, het 5e Kwartier, de bibliotheek, sportclubs en het Reinaldahuis.”

  Groet,
  Jeroen

Geef een reactie