Meer

Haarlems Dagblad: Raadsleden eisen plek voor jongerencentrum Flinty’s

De gemeenteraad¬†houdt wethouder Ewout Cassee aan zijn toezegging dat er eerst een alternatieve plek voor jongerencentrum Flinty’s gevonden zou worden, voordat het huidige pand aan Prinsen Bolwerk 3 door de gemeente wordt verkocht. Dat bleek donderdag 6 december in de raadscommissie Ontwikkeling. Het Haarlems Dagblad schrijft hier zaterdag¬†8 december en citeert ook mij daarin. Je kunt het artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 8 december 2012:

Raadsleden eisen plek voor jongerencentrum Flinty’s

HAARLEM – Eerst nieuwe huisvesting voor jongerencentrum Flinty’s en dan pas mag het huidige pand waarin ze zitten aan het Prinsen Bolwerk 3 worden verkocht. Dat vindt de PvdA, gesteund door de SP, GroenLinks en het CDA.

Voor raadslid Jeroen Fritz (PvdA) is de maat vol. “Keer op keer worden er aan Flinty’s toezeggingen gedaan maar er gebeurt niets. Sorry, maar dan kunnen we de verkoop van het pand waarin ze nu zitten niet goedkeuren.”

GroenLinks vindt ook dat de toezegging gestand moet worden gedaan. Het CDA begrijpt de PvdA. Jur Visser: “Eerst zat Flinty’s in de HBS-A maar daar moesten ze uit. Vervolgens zitten ze aan het Prinsen Bolwerk en daar moeten ze ook weer weg. Ik snap dat de collega’s druk willen zetten.”

Een oplossing is niet zomaar voorhanden, zegt wethouder Ewout Cassee (D66). “We werken aan een alternatief. Ze hoeven er niet per 1 januari uit, maar kunnen een half jaar langer blijven.”

Nog geen reacties.

Geef een reactie