Meer

Serious Request 2012: Haarlem doet mee

Vanavond gaat 3FM Serious Request 2012 van start, wat mij betreft één van de mooiste mediaevenementen van het jaar. Dit jaar staat het Glazen Huis in Enschede. Maar ook in ons eigen Haarlem zijn er tal van acties om geld in te zamelen voor het Rode Kruis in hun strijd tegen babysterfte.

Enkele jaren geleden begonnen Haarlemse studenten van de radio-opleiding van Inholland Haarlem bijvoorbeeld het Glazen Studentenhuis. Inmiddels is dit uitgegroeid tot landelijk evenement van Inholland en reed er vorige week een speciale Glazen Studentenbus door het land, die maar liefst 12.500 euro verzamelde. En dit jaar heeft voor het eerst ook ons lokale radiostation Haarlem 105 een eigen Glazen Huis in winkelcentrum Schalkwijk. Dit staat er nog tot en met donderdag 20 december.

PvdA Haarlem vraagt plaat aan in Glazen Huis Haarlem105

Vanmiddag gingen we met een delegatie van de Haarlemse PvdA-fractie langs bij dit glazen huis van Haarlem 105 om een plaat aan te vragen. Na een kleine inzameling binnen onze fractie konden we het symbolische bedrag van 105 euro doneren voor ‘Zwart-wit’ van Frank Boeijen.

Een paar jaar geleden heb ik actie gevoerd om ook het echte Glazen Huis van Serious Request een keer naar Haarlem te halen (zie een eerdere blog). Tot nu toe nog zonder succes, maar de PvdA blijft hier voorstander van. In het kader van een afstudeerproject heeft student Nicky Verhage van Inholland in opdracht van onze fractie afgelopen jaar onderzoek gedaan hoe dit zou kunnen en wat het voor Haarlem zou kunnen opleveren. Hopelijk lukt het met dit onderzoek in de hand de komende jaren een keer.

Eén reactie op Serious Request 2012: Haarlem doet mee

  1. Alwin 1 januari 2013 at 12:24 #

    Heel goed! Ik hoop dat het volgend jaar eindelijk eens naar Haarlem komt.

Geef een reactie