Meer

Keurmerk hotels om illegale prostitutie tegen te gaan

De PvdA wil dat Haarlem zich aansluit bij een Haarlemmermeers initiatief voor een keurmerk voor hotels om illegale prostitutie en mensenhandel tegen te gaan. Samen met mijn collega Helga Koper heb ik hier schriftelijke raadsvragen over gesteld aan het College van B&W.

De gemeente Haarlemmermeer en de hotels in deze gemeente werken aan een keurmerk voor hotels die illegale prostitutie actief tegengaan. Op die manier wil Haarlemmermeer illegale prostitutie, mensenhandel en pooierboys in de Schipholregio een halt toeroepen. Dat schreef het Haarlems Dagblad zaterdag 15 december 2012.

De PvdA vindt dit een interessant initiatief. Wij zijn voorstander van een strikt prostitutiebeleid, met goed toezicht op legale prostitutie en harde aanpak van illegale prostitutie, mensenhandel en pooierboys. Gemeente en politie doen gelukkig al veel om mensenhandel te voorkomen. De PvdA denkt dat het Haarlemmermeerse initiatief hier een nuttige aanvulling op zou kunnen vormen.

Wij zouden daarom graag zien dat Haarlem zich aansluit bij dit initiatief van hoteleigenaars en de gemeente Haarlemmermeer. Ook in Haarlem komt immers illegale prostitutie in hotels voor. Daarnaast dreigt, wanneer Haarlemmermeer strenger gaat optreden en Haarlem niets doet, het gevaar dat illegale prostitutie in de Schipholregio zich verplaatst naar Haarlemse hotels. Wij vragen het college van B&W dan ook om met Haarlemse hotelondernemers en de gemeente Haarlemmermeer in gesprek te gaan, om te bekijken of dit mogelijk is.

Je kunt de vragen hier downloaden.

Eén reactie op Keurmerk hotels om illegale prostitutie tegen te gaan

  1. loek 10 februari 2013 at 22:30 #

    kijk bij oost indische vaartje. T Slot
    rollandslaan.rollandspad. Lambrecht van dalenlaan.Hospeslaan. Hendrik Roozenlaan.De Hoop Rolland.Rolland.Gerrit Barthomeuslaan.verkoop Rollandslaan http://www.noord-hollandsarchief.nl/kranten/

Geef een reactie