Meer

Haarlems Dagblad: Keurmerk tegen hotelprostitutie

Woensdag 19 december stelde ik samen met mijn fractiegenoot Helga Koper schriftelijke vragen over een keurmerk voor hotels om illegale prostitutie tegen te gaan (zie een eerdere blog). Vrijdag 21 december schrijft het Haarlems Dagblad hierover. Je kunt het artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 21 december 2012:

PvdA: ‘Aanhaken bij H’meer’
Keurmerk tegen hotelprostitutie

Door Richard Stekelenburg

HAARLEM – De PvdA wil dat ook Haarlem een keurmerk probeert te ontwikkelen voor hotels die actief illegale prostitutie tegengaan. PvdA-gemeenteraadsleden Jeroen Fritz en Helga Koper reageren daarmee op een initiatief in buurgemeente Haarlemmermeer.

Het gemeentebestuur daar maakte vorige week bekend te willen aanhaken bij de actie van de Accor-hotelketen om illegale prostitutie in haar hotels uit te bannen. Accor exploiteert het Novotel, Mercure en twee Ibis-hotels in Badhoevedorp.

Fritz en Koper roepen burgemeester Bernt Schneiders via schriftelijke vragen op om in overleg te gaan met hoteleigenaren in de stad, en daarnaast te bezien of Haarlem zich kan aansluiten bij het Haarlemmermeerse initiatief.

“De PvdA is voorstander van een strikt prostitutiebeleid, met goed toezicht op legale prostitutie en harde aanpak van illegale prostitutie, mensenhandel en pooierboys”, zo schrijven de twee PvdA’ers in hun begeleidende tekst.

Volgens Fritz en Koper zijn er ook in Haarlem signalen van illegale prostitutie in hotels. Daarnaast zien zij de dreiging dat, als Haarlemmermeer straks strenger gaat optreden hiertegen en Haarlem ondertussen niets doet, de huidige illegale praktijken in de Schipholregio naar hotels in de Spaarnestad zullen verschuiven.

Nog geen reacties.

Geef een reactie