Meer

Jaaroverzichtje: 2012 in vijf resultaten

Zoals elk jaar sluit ik ook dit jaar op deze website af met een klein jaaroverzichtje. 2012 was onder meer het jaar waarin VVD en PvdA na een korte maar hevige campagne de landelijke verkiezingen wonnen, waarin in Haarlem Pieter Heiliegers aftrad als wethouder vanwege het Rekenkameronderzoek over de Zijlpoort en waarin ik een mooie reis maakte door Argentinië en Brazilië. Hieronder een Wordcloud van mijn blogs op deze site het afgelopen jaar:

Wordcloud

Tijdens een jaar houd je je als raadslid met tientallen onderwerpen bezig. Gelukkig lukt het af en toe daarbij kleinere en grotere resultaten te boeken, die helpen Haarlem wat socialer en mooier te maken. Een selectie van vijf resultaten die wij het afgelopen jaar, natuurlijk altijd samen met anderen, in de raadscommissies Bestuur en Ontwikkeling konden behalen:

  1. Op 1 november ging, na jaren discussie, eindelijk een pilot met ruimere sluitingstijden in de horeca van start bij Patronaat, Lichtfabriek en Club Stalker.
  2. Op aandringen van de PvdA kwam er een speciaal Actieprogramma Veiligheid in Schalkwijk, om de veiligheid in dit stadsdeel te vergroten.
  3. Er is in Haarlem een keurmerk voor coffeeshops ingevoerd, als alternatief voor de wietpas.
  4. De landelijke subsidiekorting voor het Teylers Museum werd deels ongedaan gemaakt na een succesvolle Haarlemse lobby, die op gang kwam op verzoek van de PvdA.
  5. Naar aanleiding van een initiatief uit de PvdA-projectgroep Betaalbaar Wonen (onder leiding van mijn fractiegenoot Artie Ramsodit) komt er een kavelwinkel voor zelfbouw, waardoor er ondanks de crisis meer betaalbare woningen kunnen worden gebouwd.
Nog geen reacties.

Geef een reactie