Meer

Haarlems Dagblad: Verbouwing Philharmonie valt goed

In een eerdere blog kon je al lezen over de verbouwing van de grote zaal van de Philharmonie, waardoor meer mogelijkheden ontstaan voor een diversere programmering en een rendabeler bedrijfsvoering. Zaterdag 19 januari doet het Haarlems Dagblad verslag van het debat in de raadscommissie Ontwikkeling hierover. In het artikel kom ook ik aan het woord. Je kunt het artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 19 januari 2013:

Verbouwing Philharmonie valt goed

Door Annalaura Molducci

HAARLEM – De gemeenteraad van Haarlem is blij met de verbouwplannen van de Philharmonie. Het plan om met een beweegbare vloer nieuwe commerciĆ«le partijen aan te trekken valt goed bij een groot deel van de raad. De partijen zijn nodig omdat de grootste gebruiker van het podium, het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest (NPO), is weggevallen. De raadsleden zien daarom geen aanleiding om tegen een borgstelling van een half miljoen euro van de gemeente te zijn, zo bleek donderdagavond in de raadscommissie Ontwikkeling.

VVD, D66, Haarlem Plus, Sociaal Lokaal, CDA en Fedde Reeskamp zijn allemaal zonder morren akkoord gegaan. De Actiepartij had een kritische noot, evenals GroenLinks. “De Philharmonie geeft wel een erg rooskleurig beeld, ook in de cijfers. Ze gaan steeds meer commerciĆ«le activiteiten ondernemen, waarvoor ook andere clubs zijn”, vond Sjaak Vrugt. GroenLinks wil dat de buurt goed ingelicht wordt over de dancefeesten die hier in de toekomst worden gehouden. “Anders regent het bezwaren”, vond Dik Bol. Jeroen Fritz (PvdA) zou graag een discussie willen over wanneer de gemeente wel of niet een borgstelling verleent.

Nog geen reacties.

Geef een reactie