Meer

Haarlems Dagblad: Cassee: Verhuur Zijlsingel is aanstaande

Donderdag 24 januari debatteerde de raadscommissie Ontwikkeling over de mislukte verkoop van Zijlsingel 1, de voormalige huisvesting van de publieksdienst. Zaterdag 26 januari doet het Haarlems Dagblad verslag van dit debat. Ook ik word hierin geciteerd. Je kunt het artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 26 januari 2013:

Cassee: Verhuur Zijlsingel is aanstaande

Door Annalaura Molducci

HAARLEM – De verhuur van het gemeentelijk pand aan de Zijlsingel 1 in Haarlem aan het UWV is nog steeds niet rond. In het pand heeft altijd de sociale dienst gezeten maar die is verhuisd naar de Raakspoort. Binnenkort verwacht wethouder Ewout Cassee (D66, ontwikkeling) meer over de nieuwe huurder(s) te kunnen melden.

Dat heeft Cassee donderdagavond gezegd in de raadscommissie ontwikkeling. Aanvankelijk zou het gebouw worden verkocht aan Vavaren. In 2010 sloot de gemeente een koopovereenkomst. De koper zou op zoek gaan naar huurders, maar bleek niet in staat de benodigde financiering voor de aankoop en verbouwing van het pand te vinden. Daarom beëindigt de gemeente de koopovereenkomst nu.

Een van de huurders van het eerste uur is uitkeringsinstantie het UWV. Vraag is alleen hoeveel vierkante meters ze willen huren, zegt Cassee. “Het UWV wil een substantieel deel huren maar met het regeerbeleid wisselt dat ongeveer per week omdat hun takenpakket per week verandert. Dit dreigt ons op te breken in de tijd. Veel verder kan ik er nu niet op ingaan”, zei Cassee tegen de raadsleden.

Hij belooft dat het college op korte termijn met een concreet voorstel naar de raadsleden komt dat eventueel in beslotenheid wordt besproken. Evert de Iongh van D66 en Sjaak Vrugt (Actiepartij) vragen zich af wanneer het UWV wel weet wat ze wil. Op zichzelf is een huurtermijn voor tien jaar oké, vindt D66. Jeroen Fritz (PvdA) vindt het jammer. “Dit is een nieuwe tegenvaller in de huisvesting van de gemeente. We moeten nu kijken of we via verhuur de schade nog een beetje kunnen beperken. Ik wens de wethouder daarmee alle succes.”

Nog geen reacties.

Geef een reactie