Meer

Toch naar Egypte

EgypteAl langer heb ik het plan om een keer met mijn moeder naar Egypte te gaan. Zij wil daar al langer heen, maar liever niet alleen. En ook ik wil de piramides, tempels en graven van het oude Egypte wel eens zien. Toen we in de herfst onze vlucht boekten, was het relatief rustig. Maar door alle onrust in Cairo en de noordelijke steden sloeg de afgelopen maanden natuurlijk de twijfel wel een beetje toe. Is het wel verstandig? En is het wel leuk om op vakantie te gaan in een land waar zoveel onvrede en onrust heerst? Toch vertrekken we morgen naar Egypte.

Abu SimbelDe afgelopen weken heb ik het nieuws over Egypte nauwlettend in de gaten gehouden. Daaruit blijkt dat de situatie weliswaar onvoorspelbaar is, maar dat de protesten zich sterk concentreren op slechts een paar plekken. Er is bovendien geen negatief reisadvies voor Egypte. Veel toeristen blijven weg, maar de reizigers die wel gaan worden met open armen ontvangen en ondervinden weinig hinder. Bovendien wordt het land door de wegblijvende toeristen alleen maar verder in economische ellende gestort, terwijl er in veel toeristische bestemmingen helemaal niets aan de hand is. En tenslotte vind ik het als politicoloog natuurlijk ook wel erg interessant om het land juist nu te bezoeken.

Kortom: we gaan. En ik heb er heel veel zin in. Wel hebben we het programma wat omgegooid. Oorspronkelijk was het plan om drie dagen naar Cairo te gaan en vier dagen naar Luxor. We gaan nu slechts één volle dag naar Cairo en verblijven buiten het centrum, in de buurt van de piramides. Daarna vliegen we naar Aswan, in het zuiden van Egypte. Van daaruit willen we Abu Simbel bezoeken, de tempel vlakbij de grens met Soedan. We sluiten de reis af in Luxor, waar onder meer de Vallei der Koningen en de tempels van Luxor en Karnak op het programma staan.

De komende week kun je op deze website mijn reis door Egypte volgen. Ook zal ik regelmatig foto’s plaatsen op Twitter en Facebook.

2 reacties op Toch naar Egypte

  1. Sanne Driessen 14 februari 2013 at 09:44 #

    Veel plezier! Luxor en Aboe Simbel zijn prachtig, ik ben daar paar jaar geleden ook geweest.

  2. Alwin 14 februari 2013 at 13:22 #

    Fijne vakantie, Jeroen!

Geef een reactie