Meer

Op bezoek bij de wijkraad Meerwijk

Ongeveer één keer per maand houden wij als PvdA-fractie onze wekelijkse fractievergadering niet in het stadhuis, maar op locatie bij een organisatie, bedrijf of instelling in de stad. Het eerste uur brengen we dan een werkbezoek en daarna hebben we nog een korte fractievergadering ter plekke. Zo bezochten we in januari Stichting Stad (zie een eerdere blog). Maandag 11 februari waren we op bezoek bij de wijkraad Meerwijk, één van de vier wijkraden in Schalkwijk.

Het bezoek aan de wijkraad stond vooral in het teken van de mogelijke sluiting van wijkcentrum Meerwijk. Welzijnsorganisatie Dock wil gaan werken vanuit een andere locatie in de wijk. De wijkraad verzet zich tegen sluiting en dreigt zelfs haar werk neer te leggen als het centrum zou sluiten (zie dit bericht in het Haarlems Dagblad). Voor ons alle reden om eens bij deze wijkraad op bezoek te gaan.

Het zou zonde zijn als het wijkcentrum helemaal zou sluiten. Het centrum is splinternieuw, behoorlijke kapitaalvernietiging dus. Niet alleen verliezen daardoor belangrijke wijkfuncties hun onderdak, maar ook is het slecht voor de sociale veiligheid in en rond Meerwijk Centrum.

Mijn collega’s Helga, Moussa en Roel gaan in overleg met de wijkraad bekijken of het mogelijk is om het wijkcentrum ook na het vertrek van Dock beschikbaar te houden voor de buurt. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door het beheer over te dragen aan een andere organisatie, bijvoorbeeld een corporatie. De wijkraad is hierover al in gesprek met Pré Wonen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie