Meer

Kansen voor jongeren met ziekte of beperking

Ongeveer één keer per maand houden wij als PvdA-fractie onze wekelijkse fractievergadering niet in het stadhuis, maar op locatie bij een organisatie, bedrijf of instelling in de stad. Het eerste uur brengen we dan een werkbezoek en daarna hebben we nog een korte fractievergadering ter plekke. Zo bezochten we in januari Stichting Stad en in februari de wijkraad Meerwijk. Maandag 11 maart bezochten we twee organisaties die jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking kansen op de arbeidsmarkt willen bieden: Unlimited Magazine en Emma at Work.

Unlimited Magazine is een van oorsprong Haarlems blad voor en door jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Bijna alle redacteuren zijn grotendeels of volledig arbeidsongeschikt, maar samen maken ze wel een blad dat inmiddels een oplage heeft van ca. 10.000 exemplaren. Emma at Work is een non-profit uitzendbureau voor jongeren met een ziekte of beperking en bemiddelt deze jongeren naar een vakantiebaan, bijbaan of vaste werkplek. Op die manier kunnen zij werkervaring opdoen en een eerste stap zetten op de arbeidsmarkt.

Tijdens ons bezoek spraken wij met een aantal jongeren die via beide organisaties aan het werk zijn. Het is inspirerend om te horen hoeveel energie zij steken in hun opleiding en werk en tegen welke hobbels zij oplopen. Nog te vaak krijgen jongeren met een chronische ziekte of handicap te horen dat het voor hen onmogelijk is om door te studeren of een baan op hun niveau te vinden. Het is dan goed dat er organisaties als Unlimited Magazine en Emma at Work in onze stad actief zijn, die zich daar niet bij neerleggen en deze jongeren de kans geven zichzelf te ontplooien en volwaardig mee te doen in de maatschappij.

Nog geen reacties.

Geef een reactie