Meer

Filmpje: een dag uit het leven van een raadslid

Om jonge Haarlemmers te interesseren voor het ambt van gemeenteraadslid, organiseert de gemeente Haarlem de actie ‘Jij! Raadslid!’. Donderdag 21 maart wordt deze actie officieel gelanceerd. Onderdeel van de actie is dat drie jonge raadsleden zijn gevolgd bij hun raadswerk: Maaike Pippel (D66), Gideon van Driel (CDA) en ik zelf. Van elk van ons is een kort filmportret gemaakt.

Fotograaf Bibi Veth heeft mij niet alleen gevolgd tijdens een raadvergadering en het voorzitten van een commissievergadering, maar ook buiten het stadhuis. Zo heb ik haar meegenomen tijdens een dagje meelopen met wijkagent Frits de Vries (zie een eerdere blog) en het klussen voor de actie NLdoet (zie een eerdere blog). Op die manier wil ik vooral laten zien dat het raadswerk veel meer is dan het werk in het stadhuis. Een belangrijk deel van het werk speelt zich in de stad af, in contact met de mensen die in Haarlem wonen, werken of recreƫren.

Overweeg je zelf om politiek actief te worden, misschien zelfs als raadslid? Volg dan de korte oriƫntatiecursus van de gemeente of kom langs op het stadhuis. Meer info vind je op de website van de gemeente. Maar nog veel belangrijker: sluit je aan bij een politieke partij. Een kleine suggestie: kijk eens hier.

2 reacties op Filmpje: een dag uit het leven van een raadslid

  1. Elisabeth 21 maart 2013 at 16:29 #

    Mooi filmpje, mooi dat zwart-wit!

  2. Sophie Hermsen 21 maart 2013 at 16:31 #

    Leuk! Je zou er bijna raadslid van willen worden :-)

Geef een reactie