Meer

HRLM Stadsglossy: Jij! Raadslid!

In het kader van de actie ‘Jij! Raadslid’ van de gemeente Haarlem, bedoeld om ook jonge mensen te interesseren voor het raadswerk, staat er deze week korte portretjes van mij en collega-raadsleden Maaike Pippel (D66) en Gideon van Driel (CDA) in HRLM Stadsglossy. Eerder verschenen er al videoportretten van ons drieën (zie een eerdere blog). Mijn interview:

HRLMJeroen Fritz (PvdA):
‘Als raadslid kom je overal’

“Op mijn vierentwintigste werd ik raadslid. Mijn allereerste motie was een voorstel voor een fonds waarmee jongeren hun ideeën voor de stad konden uitvoeren. Het fonds kwam er en er zijn al diverse projecten uit voortgekomen. Stadstrand de Oerkap bijvoorbeeld.

Dat is het mooie aan raadswerk; dat je heel direct betrokken bent bij de stad. Bovendien kom je overal. De ene keer sta ik eten op te scheppen voor daklozen bij Stem in de Stad, de andere keer loop ik rond op een opening in de Philharmonie.

Die ontmoetingen met mensen uit alle lagen van de samenleving vind ik het leukst. Die maken dit werk zo veelzijdig. Raadswerk kost veel tijd – vooral ’s avonds en in het weekend – maar daar krijg je meer dan genoeg voor terug.”

Nog geen reacties.

Geef een reactie