Meer

Frans Hals Festival: Haarlem in 17de eeuwse sferen

Deze week bestaat het Frans Hals Museum honderd jaar. Om dat te vieren staat Haarlem dit hele jaar in het teken van Haarlems grootste schilder uit de 17de eeuw tijdens het Frans Hals Jaar. Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei was één van de hoogtepunten van dit jaar: het Frans Hals Festival.

Frans Hals Festival

Gedurende vier dagen was Haarlem weer even terug in de sfeer van de 17de eeuw. Donderdag kwam per schip het speciale Frans Hals bier van Jopen de stad binnenvaren, dat in veel Haarlemse kroegen werd getapt. Er liepen vier dagen lang schutters, ambachtslieden en andere 17de eeuwse personages door de stad, er was teken- en schilderdag en vrijdagavond was er zelfs een heus meezingsfestijn ‘I love Malle Babbe’.

Frans Hals Festival: 'I love Malle Babbe'

Ondanks het wat tegenvallende weer was het Frans Hals Festival wat mij betreft een groot succes. Vier dagen lang bruiste stad, en dat trok veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Overigens is het Frans Hals Jaar nog niet voorbij: ook komende maanden zijn er nog verschillende exposities en activiteiten. Zo gaat op 8 juni in De Hallen de expositie ‘In het voetspoor van Frans Hals’ open, met portretten uit de afgelopen honderd jaar moderne kunst.

Nog geen reacties.

Geef een reactie