Meer

Haarlems Dagblad: Haarlem-Oost wil vooral vuilcontainers

Vandaag schrijft het Haarlems Dagblad over de enquête over buurtverbetering die wij zaterdag 20 september in Haarlem-Oost hebben gehouden (zie een eerdere log). In dit artikel word ik geciteerd. Lees hier het complete artikel uit het Haarlems Dagblad.

Haarlems Dagblad, 23 september 2008:

Haarlem-Oost wil vooral vuilcontainers

Door Daphne Damiaans

HAARLEM – Vooral meer vuilcontainers, wijkagenten en conciërges. Nederlandse taalcursussen en een wijkverpleegkundige krijgen minder prioriteit. De bewoners van Haarlem-Oost hebben zaterdag hun stem laten horen in een enquête van de PvdA.

De bewoners konden uit twaalf mogelijke buurtverbeteringen kiezen en hier hun punten over verdelen. Meer vuilcontainers en de aanpak van zwerfafval kregen de meeste punten, gevolgd door extra wijkagenten en conciërges voor alle scholen. De inwoners werden in de Amsterdamstraat door de politici aangesproken, terwijl anders PvdA’ers tegelijkertijd hielpen met het opknappen van het Nijmanshofje.

PvdA-raadslid Jeroen Fritz: “We voeren één a twee keer per maand soortgelijke enquêtes uit in heel Haarlem. We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt in de buurten.” De enquête was onderdeel van een landelijke enquête die de PvdA zaterdag in driehonderd gemeenten onder 1700 mensen uitvoerde. De uitkomsten zijn bij elkaar opgeteld en naar aanleiding hiervan heeft de PvdA-fractie in de Tweede Kamer een landelijk plan opgesteld. In dit plan wordt onder andere gepleit voor meer wijkagenten en conciërges, twee punten die ook in Haarlem hoog scoorden. De PvdA-fractie in de Haarlemse gemeenteraad zal zich daarnaast onder meer gaan richten op het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers.

De gemeente Haarlem is overigens zelf ook benieuwd wat er leeft onder de bewoners. Daarom zijn er met alle Haarlemse buurten ‘wijkcontracten’ afgesloten. De gemeente hoopt hiermee bewoners te betrekken bij hun wijk.

Nog geen reacties.

Geef een reactie