Meer

Haarlem in race voor Glazen Huis 2014

Gaat het dan eindelijk lukken? Vandaag maakte 3FM de steden bekend die in de race zijn voor het Glazen Huis van Serious Request in 2014: Heerlen, Roermond/Weert en Haarlem. Maandag 27 mei maakt 3FM bekend waar het Glazen Huis in 2014 komt te staan.

Namens de PvdA zet ik mij al een aantal jaren in om het Glazen Huis naar Haarlem te halen. Waarom? Ten eerste omdat het gewoon leuk is voor de stad. Ten tweede omdat Haarlem hiermee een bijdrage kan leveren aan internationale solidariteit, wat ook past bij Haarlem als Millenniumgemeente. En ten derde omdat het veel economische voordelen kan opleveren voor de stad, zoals al is gebleken bij eerdere edities. Door de vele extra bezoekers en de stadspromotie die het oplevert, worden eventuele kosten dubbel en dwars terugverdiend.

Serious Request

In december 2009 was ik de eerste die voorstelde om het Glazen Huis naar Haarlem te halen. Op de website www.glazenhuisnaarhaarlem.nl ondersteunden ruim 1700 mensen deze actie. Ook stelde ik het verschilde keren aan de orde in de gemeenteraad. Vorig jaar heeft student Nicky Verhage van Inholland in opdracht van onze fractie als afstudeeronderzoek onderzocht hoe Haarlem het Glazen Huis naar de stad zou kunnen halen en wat het voor Haarlem zou kunnen opleveren. Dit jaar is burgemeester Bernt Schneiders een lobby gestart, zo kondigde hij in het Haarlems Dagblad aan. Hij zou daarvoor in gesprek gaan met het bedrijfsleven, om te zien of zij zouden willen meebetalen.

Het blijft nog even heel spannend tot maandag, maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als het nu eindelijk gaat lukken!

Lees hier mijn blogs van de afgelopen jaren over dit onderwerp.

6 reacties op Haarlem in race voor Glazen Huis 2014

 1. Alwin Driel 23 mei 2013 at 13:21 #

  Wauw, dat zou echt gaaf zijn! En een heel groot compliment voor jouw jaren inzet als het lukt!

 2. Ray 23 mei 2013 at 13:23 #

  Ik hoop echt dat het Haarlem wordt!

 3. Tjeerd van Doorn 23 mei 2013 at 13:29 #

  Ik vrees dat het Limburg wordt, de Randstad is al heel vaak aan de beurt geweest. Vorig jaar Leiden en dit jaar is het in Leeuwarden, dus dan zou daarna het zuiden logisch zijn. Toch wel heel gaaf als het toch zou lukken!

 4. Sophie Hermsen 23 mei 2013 at 13:31 #

  Eindelijk! Mede dankzij jou! Wat ontzettend spannend!

  Mooie vernieuwde site, trouwens :-)

 5. Tom Caljé 23 mei 2013 at 14:01 #

  Spannend. Hup Haarlem!

 6. Laura Paaps 23 mei 2013 at 18:39 #

  Zou echt gaaf zijn! Hup Haarlem!

Geef een reactie