Meer

Ontmoet elkaar in Parkwijk

Ongeveer één keer per maand houden wij als PvdA-fractie onze wekelijkse fractievergadering niet in het stadhuis, maar op locatie bij een organisatie, bedrijf of instelling in de stad. Het eerste uur brengen we dan een werkbezoek en daarna hebben we nog een korte fractievergadering ter plekke. Zo bezochten we in januari Stichting Stad , in februari de wijkraad Meerwijk, in maart Unlimited Magazine en Emma at Work en in april een tentoonstelling over tijdelijk gebruik van braakliggende grond. Maandag 27 mei stond er weer een fractievergadering op locatie op het programma, dit keer bij stichting Ontmoet Elkaar in Parkwijk.

Ontmoet Elkaar in Parkwijk is een prachtig voorbeeld van wat voor mooie dingen er kunnen gebeuren als bewoners de handen in één slaan voor een leefbare en sociale wijk. De stichting bestaat sinds 2010, maar komt voort uit initiatieven die al in 2004 van start gingen. De vrijwilligers van de stichting organiseren tal van activiteiten in de buurt, voor jong en oud. Zo zijn er de Nazomermarkt, het Sinterklaasfeest, de Straatspeeldag, sport en speldagen en uitjes voor oudere wijkbewoners. En sinds kort heeft de stichting zelfs een eigen kleine kinderboerderij bij de Brede School Parkrijk aan de Beatrixdreef.

‘Samen maken we Haarlem’, is de leus van de PvdA Haarlem, en Ontmoet Elkaar in Parkwijk is een goed voorbeeld van wat wij daarmee bedoelen. De gemeente kan het niet alleen, Haarlem wordt alleen mooier en socialer als wij er samen de schouders onder zetten. In een tijd dat de gemeente steeds meer moet bezuinigen is het extra belangrijk om dit soort initiatieven van de bewoners zelf te ondersteunen. Zij weten als geen ander wat er goed is voor hun buurt en leveren voor weinig geld een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid, sociale samenhang en woonplezier van Haarlem-Oost.

Nog geen reacties.

Geef een reactie