Meer

Vernieuwd winkelcentrum Marsmanplein geopend

Zaterdag 1 juni is het geheel vernieuwde winkelcentrum Marsmanplein in Delftwijk geopend. Een belangrijk moment in de wijkverbetering van Delftwijk, waar bewoners, gemeente, corporaties, ontwikkelaars en ondernemers de afgelopen jaren hard aan hebben gewerkt. De PvdA heeft zich hier, samen met bewoners, ondernemers en enkele andere fracties in de gemeenteraad, jarenlang hard voor gemaakt. Het resultaat mag er zijn.

Marsmanplein: Delftwijk is een plein rijker

Twintig jaar geleden zag Delftwijk er heel anders uit. Verouderde portiekflats, weinig sociale voorzieningen, verloederde openbare ruimte en een winkelcentrum waar winkeliers, als er niets zou gebeuren, één voor één weg zouden trekken. Gelukkig hebben alle betrokkenen de handen ineen geslagen en samen de wijkvernieuwing op gang gebracht. Portiekflats maken plaats voor fraaie appartementen en eengezinswoningen, sociale voorzieningen als jongerencentrum Delftwijk City kregen een vaste plek, het winkelcentrum is vernieuwd, de wijk heeft er een echt plein bij en na de zomer wordt ook het nieuwe wijkpark geopend.

Het overdekte deel van winkelcentrum Marsmanplein

Winkelcentrum Marsmanplein is echt een impuls voor Haarlem-Noord. Ik heb vandaag dan ook vele blije bewoners en ondernemers gesproken. Zij zien hoe hun wijk erop vooruit is gegaan de afgelopen jaren. Hopelijk volgt ook snel het zuidelijk deel van Delftwijk en andere delen van de stad, zoals winkelcentrum Schalkwijk. Want er is nog genoeg te doen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie