Meer

Jurjen Beumer

Dinsdag 4 juni overleed Jurjen Beumer op 65-jarige leeftijd. Jurjen was pastor, theoloog, dichter en tot voor kort directeur van oecumenisch diaconaal centrum Stem in de Stad. Maar voor mij als atheïst was hij vooral een aimabel mens met een groot sociaal hart, die altijd opkwam voor hen die het meest kwetsbaar zijn en streed voor menselijkheid, gelijkheid en dialoog tussen religies.

Jurjen Beumer leidde de PvdA-fractie in 2011 rond door zijn nieuwe pand

Stem in de Stad heeft zich onder de leiding van Jurjen ontwikkeld tot een belangrijk sociaal centrum, waar eenzamen, dak- en thuislozen en asielzoekers terecht kunnen voor ondersteuning. Ze verzorgen onder meer een aanloopcentrum voor mensen die behoefte hebben aan een praatje, een eetvoorziening voor daklozen en verslaafden en noodopvang voor (uitgeprocedeerde) asielzoekers. Stem in de Stad ondersteunt hiermee een groep mensen die door alle sociale voorzieningen zijn heengezakt en die de gemeente en het reguliere welzijnswerk vaak niet meer weten te bereiken. Belangrijk werk voor de sociale stad Haarlem.

Als raadslid had ik regelmatig met Jurjen te maken. Ook op deze site kon je daar regelmatig over lezen. Lees mijn eerdere blogs over een werkbezoek aan Stem in de Stad, meelopen bij de eetvoorziening van Stem in de Stad, het werkbezoek van PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester over drugsbeleid en het werkbezoek van toenmalig staatssecretaris Nebahat Albayrak over asielbeleid.

Lees hier het indrukwekkende afscheidsinterview met Jurjen Beumer in april in het Haarlems Dagblad.

2 reacties op Jurjen Beumer

  1. Marret Kramer 5 juni 2013 at 21:44 #

    Dankjewel voor dit In Memoriam waarmee je Jurjen Beumers leven en werk eert!

  2. Laura Paaps 6 juni 2013 at 15:33 #

    Een inspirerend en bevlogen man. RIP

Geef een reactie