Meer

Stadskrant: Cultuur is er niet alleen voor de happy few

Elke week komen in de rubriek ‘Raad en Daad’ in de Stadskrant twee raadsleden aan het woord over een bepaald thema. Deze week vraagt de Stadskrant Mirjam Otten (VVD) en mij naar een eerste reactie op de nieuwe cultuurnota. Wat vinden wij belangrijk in het cultuurbeleid? Hieronder mijn bijdrage. Lees hier het hele artikel in de Stadskrant.

Jeroen Fritz (PvdA):

In tijden van bezuinigingen staat ook cultuur onder druk. Door slimme oplossingen proberen wij desondanks het culturele aanbod op peil te houden, want cultuur is belangrijk voor onze stad. Voor de PvdA staan daarbij drie speerpunten voorop:

1. Cultuur voor iedereen: cultuur is er niet alleen voor de happy few. Daarom geven wij prioriteit aan cultuureducatie en amateurkunst. Wij willen meer cultureel aanbod in wijken als Schalkwijk, Oost en Noord. Ook willen wij cultuur bereikbaar houden voor mensen met een laag inkomen.

2.Creatieve economie: cultuur is niet alleen iets om van te genieten, het is ook van groot economisch belang voor onze stad. Maar liefst 10% van alle banen in Haarlem bevindt zich in de creatieve sector. Daarnaast profiteren winkels en horeca van de vele toeristen die onze monumenten, festivals, musea en podia bezoeken. De PvdA wil dit verder versterken door het faciliteren van culturele broedplaatsen en blijven investeren in culturele initiatieven die goed zijn voor de economie en werkgelegenheid.

3.Innovatie: Haarlem is een prachtige historische stad, die goed is in het tonen van haar erfgoed. Maar daarnaast is het belangrijk dat Haarlem op cultureel gebied innovatief blijft. Daarom willen wij dat Haarlem voorop blijft lopen op het gebied van popmuziek, toneel, literatuur en moderne beeldende kunst.

Eén reactie op Stadskrant: Cultuur is er niet alleen voor de happy few

  1. Laura Paaps 6 juni 2013 at 15:33 #

    Als ik er nog één zou mogen toevoegen: grafisch (en digitaal) ontwerpen, van oudsher een unique selling point van onze Spaarnestad.

Geef een reactie