Meer

Wethouder Rob van Doorn afgetreden

Voor de tweede keer deze raadsperiode heeft de gemeenteraad donderdag 27 juni afscheid moeten nemen van een wethouder. Nadat een jaar geleden VVD-wethouder Pieter Heiliegers aftrad vanwege de Zijlpoort (zie een eerdere blog), maakte gisteren GroenLinks-wethouder Rob van Doorn zijn aftreden bekend. Een besluit dat respect afdwingt.

Rob van DoornReden voor het aftreden van Rob is de discussie over de financiering van verbreding van de Waarderweg. Cruciaal daarbij was de vraag wanneer hij wist dat provinciaal geld hiervoor niet langer beschikbaar zou zijn. Donderdagavond gaf hij toe dat hij dit al op 2 november 2012 wist, maar hij informeerde de gemeenteraad pas maanden later hierover. Na een schorsing concludeerde de wethouder dat er in de raad nog te weinig vertrouwen in zijn functioneren bestaat om aan te blijven.

Persoonlijk heb ik Rob de afgelopen drie jaar leren kennen als een heel betrokken bestuurder, die met veel passie strijdt voor wat hij belangrijk vindt. Hij zette zich in voor een duurzamer Haarlem, verminderde het achterstallig onderhoud en werkte aan een betere bereikbaarheid. Rob opereerde soms wel eens een tikkeltje onhandig, maar hij laat Haarlem duurzamer en leefbaarder achter. En daar mogen we Rob dankbaar voor zijn.

Het aftreden van Rob van Doorn en het hele proces rond de Kadernota de afgelopen week is voor ons aanleiding om ons te beraden op de toekomst van de coalitie. PvdA-fractievoorzitter Joyce Langenacker licht dat in onze verklaring op de PvdA-site als volgt toe: “Komend jaar zullen we nog een aantal belangrijke en pijnlijke besluiten moeten nemen, bijvoorbeeld rond de takendiscussie. Haarlem verdient daarbij een krachtdadig stadsbestuur en een coalitie die het belang van de stad boven het eigen partijbelang stelt. De afgelopen week geeft ons niet het vertrouwen dat dat zonder meer goed komt. Daarover willen wij met elkaar in gesprek.”

Nog geen reacties.

Geef een reactie