Meer

Op bezoek bij Meetingz! in Boerhaavewijk

Meetingz! is een kleine organisatie, die vanuit een oude garagebox activiteiten organiseert in de Boerhaavewijk in Schalkwijk. De activiteiten richten zich vooral op taal en opvoeding, maar om dat te bereiken werken ze onder meer met theater, dans, naaiateliers, een Repair Café en tal van andere activiteiten. Meetingz! probeert het vele talent dat er in de buurt aanwezig is aan te spreken en mensen die anders thuis zouden zitten bij de samenleving te betrekken. In één van de meest kwetsbare en meest multiculturele wijken van Haarlem levert Meetingz! een belangrijke bijdrage aan de sociale samenhang en participatie.

Meetingz!

Directe aanleiding voor het bezoek was de behandeling van de cultuurnota in de gemeenteraad (zie een eerdere blog). De PvdA vindt het belangrijk dat mensen niet alleen in aanraking kunnen komen met cultuur in de podia, musea en andere culturele instellingen in het centrum, maar ook in de eigen wijk. Meetingz! is één van de organisaties die dit probeert mogelijk te maken, onder meer door workshops met dans en theater in de wijk.

Maar tijdens het gesprek kwamen ook andere zaken aan de orde, waarmee Meetingz! te maken heeft. Zo hebben we gesproken over huiselijk geweld, scholing en de samenwerking met corporaties, scholen en grote welzijnsorganisaties. Een inspirerend bezoek, dat weer eens laat zien hoe belangrijk juist dit soort kleinschalige projecten kunnen zijn voor een buurt.

Nog geen reacties.

Geef een reactie