Meer

Mumbai en terug naar huis

India FlagDe laatste dag in India heb ik doorgebracht in één van de grootste steden ter wereld: Mumbai. Deze enorme metropool, veel bekender onder de oude naam Bombay, ligt op een serie (schier)eilanden in de Arabische Zee. Deze natuurlijke ligging is prachtig, maar zorgt ook voor veel problemen. De stad is zo gegroeid, dat de smalle eilanden eigenlijk niet groot genoeg meer zijn voor alle mensen, auto’s en taxi’s. Omdat India deze dag Onafhankelijkheidsdag vierde waren veel bezienswaardigheden gesloten, maar een wandeling door de stad en een boottocht naar Elephanta Island vormde toch een mooie laatste dag voor ik weer op het vliegtuig naar huis stapte.

Mumbai 1

De belangrijkste bezienswaardigheden in Mumbai zijn koloniale gebouwen uit de Britse tijd. Zo is er het centrale station Victoria Terminal, dat van buiten meer lijkt op een tropisch paleis dan op een station. Aan zee staat de Gateway of India, een triomfboog die de grootsheid van het Britse rijk moest uitbeelden. Het is wel ironisch dat enkele jaren later de laatste Britse soldaten juist bij deze boog Mumbai verlieten na de onafhankelijkheid van India. Naast de boog staat het Taj Mahal hotel, een luxe hotel dat helaas wereldberoemd werd bij de terroristische aanslagen in 2008, toen vele toeristen en personeelsleden hier werden gegijzeld en werden vermoord.

Mumbai 2

Voor de kust van Mumbai ligt Elephanta Island. Het contrast met het moderne Mumbai kan bijna niet groter zijn. Op het eiland liggen een aantal grotten, waar hindoes tussen de 5ste en de 8ste eeuw heiligdommen hebben opgericht. In de grotten zijn prachtige beelden van Shiva en andere hindoegoden uitgehakt.

Kijk voor meer foto’s op Twitter of Facebook.

Nog geen reacties.

Geef een reactie