Meer

‘Echt vakantie’ in tropisch Varkala

India FlagNa het koloniale stadje Kochi en de natuur in de backwaters (zie mijn vorige blog) is het tropische badplaatsje Varkala mijn derde en laatste bestemming in de zuidelijke deelstaat Kerala. Varkala ligt prachtig op hoge kliffen boven de Arabische Zee. Ik verblijf hier in een modern bamboehutje vlakbij van zee. Een zeer geschikte plek voor nog een paar dagen ‘echt vakantie’ aan het einde van mijn reis door India.

 

imageimage

Anders dan in Goa, de Indiase strandbestemming bij uitstek, zijn de badplaatsen in Kerala nog nauwelijks ontwikkeld. Er zijn er eigenlijk maar twee: Kovalam, waar zich een begin van massatoerisme ontwikkelt, en het relaxte Varkala, een echte backpackersbestemming. Op de rand van de noordelijke klif bevinden zich de meeste guesthouses, restaurantjes en winkeltjes. Onder de kliffen liggen verschillende strandjes. Eén daarvan is heilig voor hindoes, zij komen hierheen om de as van hun overleden familieleden uit te strooien in zee. De andere stranden zijn vrijwel verlaten, op een paar westerse reizigers na.

image

Wanneer je over de klif loopt of op één van de terrasjes zit, heb je een bijzonder uitzicht over zee. Af en toe zie je dolfijnen springen en in de lucht zweven veel roofvogels, waaronder de grote, op vis jagende, brahmaanse wouw. Af en toe duikt er één naar beneden en haalt een vis of een kwal uit het water. En ‘s avonds is er een prachtige zonsondergang boven zee, waardoor de lucht tussen de palmbomen vuurrood kleurt.

imageimage

Na een paar dagen vakantie in Varkala, reis ik morgen door naar mijn laatste bestemming: de miljoenenstad Mumbai. Van daaruit zal ik terugvliegen naar Nederland. Kijk voor meer foto’s van mijn reis op Twitter of Facebook.

2 reacties op ‘Echt vakantie’ in tropisch Varkala

  1. Emma 13 augustus 2013 at 14:22 #

    Prachtige foto’s! Geniet van de laatste dagen

  2. Hans Grunner 16 augustus 2013 at 11:16 #

    Alsof we nog niet jaloers genoeg waren…

Geef een reactie