Meer

Udaipur: de meest romantische stad van India

India FlagUdaipur staat bekend als de meest romantische stad van India. Het ligt prachtig aan Lake Pichola, waarin twee eilandpaleizen lijken te drijven. Op de oever staan het grote stadspaleis van de maharana en de prachtige bewerkte Jagdishtempel uit de 17de eeuw. Overdag zweven er kraanvogels, zilverreigers en roofvogels boven de stad, maar zodra de zon onder gaat komen er enorme zwermen vliegende honden tevoorschijn, grote vleermuizen met een spanwijdte tot bijna 2 meter. Een bijzondere ervaring om duizenden vliegende honden over de mooi verlichte paleizen en het meer te zien vliegen.

image

De maharana’s van Mewar, die regeren vanuit het stadspaleis van Udaipur, zijn de langst regerende koninklijke dynastie ter wereld. De huidige maharana in de 67ste in een ononderbroken lijn. De dynastie gaat terug tot de tweede eeuw na Christus en sinds het jaar 734 regeren ze over het zuidelijk deel van Rajasthan. Eerst gebeurde dit vanuit Chittaurgarh, sinds de 16de eeuw vanuit de nieuwe hoofdstad Udaipur. Hun enorme stadspaleis strekt zich ruim een kilometer langs de oevers van het meer uit.

imageimage

Het is opmerkelijk hoeveel toeristen er rondlopen in Udaipur. Het is me een raadsel waar die opeens vandaan komen, want Udaipur ligt niet direct centraal en het lijkt hier aanmerkelijk drukker dan in bijvoorbeeld Jaipur, Jodhpur of Pushkar. Maar misschien kiezen veel reizigers er net als ik wel voor hier wat langer te blijven en lijkt het daardoor drukker. Udaipur heeft wat minder last van klantenlokkers dan andere steden in Noord-India en dat maakt het tot een relaxte stop op een reis door dit deel van het land.

imageimage

Mijn volgende bestemming zal een stuk hectischer zijn. Morgen verlaat ik Rajasthan en vlieg ik via Delhi naar Varanasi, de heilige stad aan de Ganges. Kijk voor meer foto’s van Udaipur op Twitter of Facebook.

3 reacties op Udaipur: de meest romantische stad van India

 1. Sophie Hermsen 4 augustus 2013 at 11:23 #

  Veel plezier in Varanasi!

 2. Arnold van Strien 4 augustus 2013 at 11:40 #

  Hoi Jeroen,

  Volg met grote belangstelling jouw reis door India. Wat een schitterend land is het toch. Blijf met volle teugen hiervan genieten en kom behouden weer terug naar ons kikkerland. Nog inspiratie opgedaan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ??

 3. Willemien Teulings 4 augustus 2013 at 11:46 #

  In geniet van je foto’s en verhalen. Mooie reis nog gewenst

Geef een reactie