Meer

Stan

Voorafgaand aan de gemeenteraad donderdag hadden wij een extra fractievergadering. Fractievoorzitter Stan Kaatee, net terug van een vakantie in zuidelijk Afrika, vertelde daar dat hij in februari de fractie zal verlaten. Hij heeft een nieuwe baan als topambtenaar op het ministerie van Algemene Zaken, die niet gecombineerd kan worden met het raadslidmaatschap.

Stan KaateeStan wordt raadsadviseur op het Kabinet van de Minister-President, een belangrijke functie op het ministerie van Algemene Zaken. Jan Peter Balkenende heeft tien raadsadviseurs die hem ondersteunen bij de uitvoering van zijn taken als minister-president. Ook zijn zij secretaris van de verschillende onderraden van de ministerraad. Stan krijgt als raadsadviseur de portefeuille Financiën (Rijksbegroting) en Sociale Zaken. Als topambtenaar op het ministerie van Financiën houdt Stan zich nu ook al bezig met het opstellen van de  Rijksbegroting.

Het is een prachtige baan en een unieke kans, waar ik Stan van harte mee feliciteer. Maar natuurlijk vind ik het ook erg jammer dat hij de gemeenteraad moet verlaten. Stan is een fantastische fractievoorzitter, met wie ik het goed kan vinden. Hij was lijsttrekker bij de laatste verkiezingen, waar ik als gemeenteraadslid werd gekozen. De PvdA Haarlem heeft veel aan Stan te danken. We zullen nu op zoek moeten naar een nieuwe fractievoorzitter, die voor de moeilijke taak staat ruim een jaar voor de verkiezingen het stokje over te nemen.

In januari zal de fractie een opvolger kiezen voor Stan als fractievoorzitter.

2 reacties op Stan

  1. Alwin 20 december 2008 at 14:11 #

    Ik ken Stan Katee niet persoonlijk, maar de PvdA onderscheidt zich in Haarlem op een goede manier, dus hij zal vast een goede voorzitter zijn. Jammer dat goede mensen ook in de politiek worden weggekocht door de landelijke politiek. Het lijkt wel voetbal :-)

  2. Sophie Harmsen 22 december 2008 at 14:55 #

    En? Word jij de opvolger? ;-)

Geef een reactie