Meer

Lukas Mulder nieuwe Groenlinks-wethouder

Raadslid Lukas Mulder is maandag 19 augustus geïnstalleerd als nieuwe wethouder namens GroenLinks. Hij volgt Rob van Doorn op, die vlak voor het zomerreces aftrad (zie een eerdere blog). Hij krijgt als wethouder duurzaamheid, wijken, mobiliteit, beheer en onderhoud in zijn portefeuille.

LukasLukas staat voor een lastige taak. Hij heeft nog maar zeven maanden tot de verkiezingen, weinig tijd om je in te werken als wethouder en nog je eigen stempel op het beleid te kunnen drukken. Het komt daarom goed uit dat hij lange ervaring heeft als raadslid en de stad goed kent. Hij kan meteen aan de slag om Haarlem duurzamer, groener en beter bereikbaar te maken.

De afgelopen jaren heb ik intensief met Lukas samengewerkt in de raadscommissie Ontwikkeling. Vorige raadsperiode was hij één van mijn belangrijkste opponenten, toen wij in de coalitie zaten en GroenLinks oppositiefractie was. Deze periode werkten we samen in één coalitie. We trokken daarbij vaak samen op voor meer betaalbare woningen, voldoende sociale voorzieningen in de wijken, duurzame woningbouw en een aantrekkelijk cultuuraanbod voor alle Haarlemmers.

Lukas is tegelijkertijd een sterk debater en een bedachtzaam en wijs raadslid, een zeldzame combinatie in de politiek. Deze kwaliteiten zullen hem ongetwijfeld van pas komen in zijn nieuwe rol als wethouder. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij daar, ook al duurt deze collegeperiode nog kort, een succes van zal maken.

Nog geen reacties.

Geef een reactie