Meer

In de pers: kandidaatstelling

Verschillende lokale media hebben aandacht besteed aan mijn kandidaatstelling als lijsttrekker van de PvdA Haarlem. Een selectie uit deze artikelen in kranten en op websites.

Haarlems Dagblad, vrijdag 23 augustus 2013:

Kandidaten D66 en PvdA melden zich

Door Richard Stekelenburg

HAARLEM – Zeven maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen melden zich de eerste lijsttrekkerskandidaten bij de Haarlemse partijafdelingen.

Bij D66 is de kandidaatstellingsperiode zelfs al gesloten. Er zijn drie kandidaten. Huidig fractievoorzitter Louise van Zetten heeft aangegeven graag als boegbeeld voor de partij de verkiezingen in te gaan. Plaatsvervangend fractievoorzitter Dilia Leitner heeft zich ook gemeld, evenals gemeenteraadslid Maaike Pippel. Het drietal presenteerde zich afgelopen woensdag tijdens een afdelingsvergadering.

Bij de PvdA heeft gemeenteraadslid Jeroen Fritz zich als kandidaat gemeld. De kandidaatstellingsperiode bij de PvdA is nog niet afgesloten. Huidig fractievoorzitter Joyce Langenacker is niet meer als lijsttrekker beschikbaar, zo laat ze weten. Zij wil graag wethouder worden namens de partij.

Van de andere partijen die momenteel in de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn, waren gistermiddag nog geen gegadigden voor het lijsttrekkerschap bekend.

Jouw FM, 22 augustus 2013:

Jeroen Fritz kandidaat-lijsttrekker PvdA Haarlem

Gemeenteraadslid Jeroen Fritz stelt zich kandidaat als lijsttrekker van de PvdA bij gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart volgend jaar.

Wanneer zich meerdere kandidaten melden, zal de PvdA eind oktober een lijsttrekkersverkiezing organiseren. Fritz: “Ik wil verder bouwen aan een betrokken en eigentijdse Partij van de Arbeid in Haarlem. Een PvdA die het huishoudboekje van de gemeente op orde brengt, maar die nooit zal accepteren dat dit ten koste gaat van het huishoudboekje van de mensen die al bijna niets te besteden hebben. Een PvdA die bouwt aan een ongedeelde stad met meer werkgelegenheid, betaalbare woningen en de beste scholen, omdat elke Haarlemmer dezelfde kansen verdient. Een PvdA die niet alleen politiek bedrijft vanuit het stadhuis, maar die het samen met de Haarlemmers doet. En een PvdA die altijd het gesprek aan gaat en het debat opzoekt, op straat, in de wijken en via sociale media.”

Jeroen Fritz (31) is een geboren en getogen Haarlemmer. Hij is bijna acht jaar lid van de gemeenteraad. Hij houdt zich onder meer bezig met wonen, ruimtelijke ordening, cultuur en veiligheid. Ook is hij deze raadsperiode vice-fractievoorzitter. In 2010 werd hij uitgeroepen tot Beste Lokale Webpoliticus van Nederland, een prijs voor de lokale politicus die het beste gebruik maakt van internet en sociale media om mensen bij zijn werk te betrekken. Fritz werkt naast het raadswerk bij de provincie Noord-Holland.

Wanneer zich meerdere kandidaten melden, zal de PvdA eind oktober een lijsttrekkersverkiezing organiseren. Alle bijna 700 leden van de PvdA Haarlem hebben daarbij stemrecht. De gekozen lijsttrekker is tevens kandidaat-fractievoorzitter. Hij of zij zal zich dus niet kandidaat stellen als wethouder als de PvdA na de verkiezingen terug zou keren in het college van B&W.

Haarlem 105, 22 augustus 2013:

PvdA’er Jeroen Fritz stelt zich kandidaat voor lijsttrekkersschap in 2014

Gemeenteraadslid Jeroen Fritz stelt zich kandidaat als lijsttrekker van de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart in 2014. Mochten zich nog meer kandidaten melden, zal de PvdA eind oktober een lijsttrekkersverkiezing organiseren, laat de partij donderdag weten.

Fritz: ‘Ik wil verder bouwen aan een betrokken en eigentijdse Partij van de Arbeid in Haarlem. Een PvdA die het huishoudboekje van de gemeente op orde brengt, maar die nooit zal accepteren dat dit ten koste gaat van het huishoudboekje van de mensen die al bijna niets te besteden hebben. Een PvdA die bouwt aan een ongedeelde stad met meer werkgelegenheid, betaalbare woningen en de beste scholen, omdat elke Haarlemmer dezelfde kansen verdient.’

De 31-jarige Fritz is een geboren en getogen Haarlemmer. Hij is bijna acht jaar lid van de gemeenteraad en houdt zich onder meer bezig met wonen, ruimtelijke ordening, cultuur en veiligheid. Ook is hij deze raadsperiode vice-fractievoorzitter. In 2010 werd hij uitgeroepen tot Beste Lokale Webpoliticus van Nederland, een prijs voor de lokale politicus die het beste gebruik maakt van internet en sociale media om mensen bij zijn werk te betrekken. Fritz werkt naast zijn raadswerk bij de provincie Noord-Holland.

Kijk voor meer informatie op www.jeroenfritz.nl

Nog geen reacties.

Geef een reactie