Meer

Haarlems Dagblad: VVD Haarlem wil filialen bibliotheek sluiten

Vorige week opperde ik, in reactie op een voorstel van de VVD om bibliotheekfilialen te sluiten, om filialen van de bibliotheek te moderniseren en samen te brengen met andere voorzieningen, zoals zorg, cultuur of gemeentelijke informatieloketten (zie een eerdere blog). Zo blijft de bibliotheek, in tegenstelling tot het voorstel van de VVD, in de wijken aanwezig. Donderdag 5 september omarmt bibliotheekdirecteur Lotte Sluyser dit voorstel in het Haarlems Dagblad:

VVD Haarlem wil filialen sluiten

Door Annalaura Molducci

HAARLEM – De VVD in Haarlem wil dat er een onderzoek komt naar de mogelijke sluiting van filialen van de bibliotheek. Dat zei VVD-raadslid Mirjam Otten vorige week in de raadscommissie Ontwikkeling. Jeroen Fritz (PvdA) is tegen en oppert te onderzoeken of de bibliotheek samen te brengen is bij centra voor jeugd en gezin of andere wijkvoorzieningen.

Lotte Sluyser (directeur bibliotheek Zuid-Kennemerland): “Het is logisch om die discussie te voeren. Onze visie is om de decentrale vestigingen te verkleinen en in gebouwen samen te brengen met andere partners, dat kunnen ook educatieve of commerciële partners zijn. We willen graag alle vestigingen moderniseren naar het voorbeeld van de stationsbibliotheek.”

Filialen sluiten en personeel ontslaan levert niet zo veel besparing op als je zou denken. “Die filialen zijn van de gemeente, personeel dat wordt ontslagen komt misschien in de WW en daarna in de bijstand, dat kost de gemeente ook geld. We willen het liefst in alle wijken aanwezig blijven omdat we vinden dat de bibliotheek een belangrijke functie heeft. Het gebruik van de bieb in Haarlem groeit nog steeds. Pas over tien jaar is de wereld echt veranderd.”

Nog geen reacties.

Geef een reactie