Meer

PvdA laat zich van sportieve kant zien

Zondag 29 september was de Zilveren Kruis Achmea Loop, de belangrijkste hardloopwedstrijd van Haarlem. Al een aantal jaar loopt een groep sportieve PvdA’ers mee met de 5km loop als rood PvdA-team. Dit jaar liepen er zelfs drie Tweede Kamerleden mee in het team: de Haarlemmers Sjoera Dikkers, Marith Rebel en Jeroen Recourt. Zelf ben ik niet zo sportief, maar gelukkig was er ook voor minder sportieve of geblesseerde PvdA’ers iets te doen. Wij deelden vanuit de PvdA-kar water uit aan lopers langs het 10km parcours.

ZKA 1

Sport is belangrijk voor de PvdA. Het is niet alleen leuk en gezond, maar stimuleert ook de zelfredzaamheid van mensen en integratie tussen verschillende bevolkingsgroepen. De afgelopen jaren hebben wij ons met name hard gemaakt voor breedtesport. Zo investeerde de gemeente in nieuwe sportvelden en clubhuizen voor tal van sportclubs. Ook maakten wij ons er hard voor dat sport betaalbaar is voor alle Haarlemmers, bijvoorbeeld via de Haarlem Pas en het jeugdsportfonds.

ZKA 4

De komende jaren zal de gemeente lastige keuzes moeten maken, omdat we het met minder geld moeten doen. Ongetwijfeld zal er daarbij ook naar sport worden gekeken. We zullen dus moeten kijken hoe we het slimmer en goedkoper kunnen doen, bijvoorbeeld door intensiever gebruik van sportaccomodaties, kleedruimten en clubgebouwen. Maar één ding staat voor mij als kandidaat-lijsttrekker van de PvdA voorop: sport moet voor alle Haarlemmers toegankelijk blijven, ongeacht je inkomen of waar je woont. Daar zal ik mij voor blijven inzetten.

Nog geen reacties.

Geef een reactie