Meer

Haarlems Dagblad: PvdA: Criminelen in Noord ook aanpakken

Woensdag 9 oktober besteedt het Haarlems Dagblad opnieuw aandacht aan de problemen met een kleine groep vooral Marokkaanse jongens in Haarlem, die volgens burgemeester Schneiders ongevoelig lijken voor gerechtelijke straffen. Het Haarlems Dagblad laat een aantal raadsleden hierover aan het woord. Zelf doe ik in het artikel het voorstel om de succesvolle top-25 aanpak van criminele jongeren in Schalkwijk uit te breiden naar andere wijken met soortgelijke problemen (zie een eerdere blog).

PvdA: Criminelen in Noord ook aanpakken

Door: Annalaura Molducci

HAARLEM – De politiek worstelt met de vraag hoe er moet worden omgegaan met vooral Marokkaanse jongeren die ongevoelig lijken voor straf en de samenleving ernstig frustreren. “Eerst moet bekend zijn of de aanpak van de top 25 criminelen in Schalkwijk wel effectief is.”

Dilia Leitner van D66: “Als opsluiting niet werkt moeten we een andere aanpak hanteren, misschien moeten we meer in de preventieve sfeer doen. Opsluiting kost ook veel geld.”

Sjaak Vrugt (Actiepartij): “Ik kan niet uit de losse pols een oordeel vellen maar dit tuig hoort natuurlijk niet op straat.”

Rob de Jong (VVD) ziet het probleem van de groep die ongevoelig is voor welke straf dan ook: “Eigenlijk wil je dit soort lieden niet in je stad hebben.”

Jeroen Fritz (PvdA) pleit er in een blog voor de aanpak van de top 25 in Schalkwijk uit te breiden naar Haarlem-Noord. “Daar zitten ook groepen jongeren met een alcoholprobleem, vooral in de Indische Buurt.”

Het CDA voelt veel voor de drietrapsraket. “Eerst liefdevol benaderen en een kans geven, daarna laten weten dat bepaald gedrag niet kan en dan hard aanpakken”, zegt Merijn Snoek.

GroenLinks wil niet alleen een harde aanpak maar ook kijken naar de oorzaak, zegt Cora-Yfke Sikkema: “Haarlem is veilig maar honderd procent veiligheid haal je nooit.”

Haarlems Dagblad, 9 oktober 2013

Nog geen reacties.

Geef een reactie