Meer

Een roze ontbijtje voor Coming Out Day

Vandaag organiseerden de gemeente Haarlem en het COC een roze ontbijt in het stadhuis voor raadsleden en vertegenwoordigers van ‘roze’ organisatie. Ook liet wethouder Jack van der Hoek de regenboogvlag wapperen aan de toren van het stadhuis. Aanleiding was Coming Out Day, een internationale dag om het mogelijk te maken dat elke homo, lesbiĆ«nne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar geaardheid kan uitkomen. Namens de PvdA waren Helga Koper en ik aanwezig.

COD

Vorig jaar was het Roze Jaar in Haarlem. Op Roze Zaterdag kleurde de hele stad roze, maar het hele jaar waren er tal van debatten, manifestaties en activiteiten. We hebben daarmee op een mooie manier aandacht kunnen vragen voor gelijke behandeling van hetero’s en homo’s. Maar ook na dit jaar blijft het belangrijk dat dit op de gemeentelijke agenda blijft staan. Want hoewel iedereen in Nederland gelukkig dezelfde rechten heeft, valt er nog wel wat te verbeteren, zodat iedereen zich ook echt veilig en zichzelf kan voelen.

Zo pleit mijn PvdA-collega Helga Koper al langer voor een breed gemeentelijk diversiteitsbeleid, waar ook dit onderdeel van uitmaakt. Ook wil de PvdA meer voorlichting op scholen en meer aandacht voor roze ouderen. Lees meer hierover in de blog van Helga op de PvdA-site.

Nog geen reacties.

Geef een reactie