Meer

Wie ben ik

Mijn naam is Jeroen Fritz. Hoewel mijn ouders ver buiten ons land zijn geboren, in Suriname en Duitsland, ben ik zelf een echte Haarlemmer. Ik ben geboren in het Deoziekenhuis, heb op school gezeten in Haarlem-Noord en de binnenstad en woon in de Barteljorisstraat, op een steenworp afstand van de Grote Markt. Sinds 2006 ben ik lid van de gemeenteraad van Haarlem voor de PvdA. Bij de verkiezingen van 19 maart 2014 ben ik de lijsttrekker van de PvdA. Daarnaast werk ik als ‘communicatie-expert social media’ bij de provincie Noord-Holland.

Jeroen water

Ik ben vice-fractievoorzitter en lid van de raadscommissies Ontwikkeling en Bestuur, waar ik mij o.a. bezig houd met wonen, ruimtelijke ordening, veiligheid, ICT, cultuur en monumenten. Ook ben ik namens de PvdA contactpersoon voor het centrum. In 2010 werd ik uitgeroepen tot Beste Lokale Webpoliticus van Nederland, een prijs voor de lokale politicus die het best gebruik maakt van internet en sociale media.

Tijdens mijn studie politicologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mij gespecialiseerd in bestuur en beleid. Ik heb mij vooral bezig gehouden met nieuwe vormen van bestuur, zoals interactieve beleidsvorming en governance. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar interactief gebiedsgericht beleid in de provincie Zeeland.

Naast politiek is reizen mijn grootste passie. De afgelopen jaren heb ik als backpacker veel landen in Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika bezocht. Backpacken is een vorm van reizen waarbij je zelfstandig (niet georganiseerd) rondreist door een land en gebruik maakt van het openbaar vervoer en lokale hostels. Een ideale manier om een land echt te leren kennen!